Ibland blir det fel i kontakten med media. Idag blev det så.

Eftersom jag anser att en viktig ledaregenskap är att kunna erkänna när saker och ting inte blir bra, vill jag därför beklaga rubriksättning och bristen på sammanhang, i den DN-artikel som gett upphov till upprörda känslor under dagen.

 

Jag har hela tiden hävdat att Kristdemokraterna behöver en ledare som är riksdagsledamot. Den principen vidhåller jag oavsett vilken person det handlar om. Det var också den funktionen jag diskuterade om i artikeln, men som kom fram först i slutet av den. Jag tror också att det är bra med en bred erfarenhet från olika politiska sammanhang.

 

Jag fick mitt första ordförandeuppdrag när jag var 15 år. Sedan har det rullat på med över hundratalet uppdrag på kommunal, regional, nationell och nu nordisk nivå för den kristdemokratiska rörelsen. Parallellt med politiken har jag fram till min riksdagsplats alltid haft ”vanliga jobb”. Därför kan jag säga med de erfarenheter från livet och politiken som jag har, att det förhoppningsvis gör oss alla som personer till ännu bättre politiker efterhand.

 

Politik handlar om att påverka livet för många såväl som för enskilda människor med sina särskilda behov. Det är ett stort ansvar och jag är övertygad om att vi alla behövs för att föra ut den kristdemokratiska politiken till fler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>