Penillas förebilder

Abraham Lincoln porträttbild. Abraham Lincoln

Han förlorade många politiska slag men räknas ändå som en av de mest framgångsrika politikerna genom tiderna! Ge inte upp är budskapet när man läser om hans liv. Det tog Lincoln 29 år från att börja aktivt inom politiken till att bli president och då hade han förlorat ett antal gånger under tiden i kongressval, till senaten och till posten som vice president.

Vid 51 års ålder blev han så Amerikas 16:e president. Därtill en av de mest kunniga och välkända på ämbetet. Ett citat från honom: If you understand what you are doing, you are not learning anything.Översatt: Om du förstår vad du gör så lär du dig ingenting.

 

Omslaget till Hillary Clintons biografi. Hillary Rodham Clinton

Efter att ha läst hennes biografi är jag en av hennes beundrare. I boken kan man läsa om hennes uppväxt och hur hon formades i sitt politiska tänkande. Från att ha varit en entusiastisk ung republikan, gled hon gradvis över till att bli en helhjärtad demokrat.

Jag hade läst om hennes engagemang under tiden som First Lady inom socialförsäkringsområdet med försök till förbättringar för de sämst ställda, men hon fick mycket motstånd i Washington. I Hillarys biografi beskriver hon det på ett mycket målande sätt:

Hillary hade slutat college och hade fått sommarjobb innan hon skulle börja på Yale Law School, bland annat som fiskrensare på en laxfabrik i Alaska. Ett riktigt äckligt jobb där innanmätet skull gröpas ur med sked. Hon lade märke till att en del fisk såg dålig ut och tog upp det med chefen som svarade med att ge henne sparken! När Hillary många år senare i egenskap av presidenthustru kom tillbaka till Alaska sade hon skämtsamt i ett publikt sammanhang att ”av alla de jobb jag haft hade det slemmiga fiskrensandet varit en ovanligt bra förberedelse för livet i Washington”. Det säger väl en del om politik på toppnivå, eller hur?

 

Ingvar Kamprad porträttbild. Ingvar Kamprad

Ikeas grundare. En entreprenörssjäl som bryr sig om sina medarbetare. Läs boken om hans liv!

 

Madonna porträttbild Madonna

Affärsmässig samtidigt som hon är konstnärlig. Har rykte om sig att vara en oerhörd strateg. Och är det något fel med att samtidigt vara mamma, artist, affärskvinna, och vara snygg???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>