Värt att veta om Penilla

Vad kan hon då förutom politik?

Penilla har en kreativ ådra som visar sig genom textning, illustrationer och layout till festprogram och inbjudningar bland annat. Spelar piano och har varit ledare för tre gospelkörer och en barnkör. Gillar att ställa till kalas och laga mat. Är en organisatör.

Penillas intressenglad_pg_euval

Mode: Kläder, skor, väskor, accessoarer och inredning är oerhört kul.

Musik: Lyssnar gärna på begåvade artister som Madonna och Carola. ”Gamla” favoriter är hårdrock a la 1980-tal med Rainbow, Van Halen och Whitesnake likaväl som västkustrock med Airplay, Earth, Wind & Fire. Gospelmusik kan man alltid lyssna på – Andrae Crouchs sånger är bara så bra!!! Ska man dansa ligger disco o tryckare bäst till. Danskurser till trots, så ligger buggen en bit bort fortfarande…!

Resor: Bästa resan någonsin åkte Penilla 1994 ensam per tåg till Schweiz. En fantastisk resa med många nya bekantskaper och upplevelser. Väl där i Sion, blev hon mycket väl omhändertagen av familjen Vouilloz som är kristdemokrater och som Penilla hade träffat vid en CDY kongress något år innan. Annars är det resor med familjen som gäller. Hittills har man varit i Danmark, England, Estland, Belgien, Polen, Portugal, Spanien, Finland, Lettland, USA (New York) och på Malta. Drömresan är till Hawaii.

Litteratur – media

Bokomslag: Elisabet 1 chef.

Dagliga tidningar är ett måste – i pappersform eller på nätet, liksom att kolla facebook och twitter vad som händer i Sverige och i världen.

Böcker är något som Penilla alltid vurmat för – vill helst äga dem, och har svårt att göra sig av med böcker, trots trängsel i bokhyllorna. Facklitteratur inom politik, psykologi, ledarskap eller biografier är de vanligast förekommande böckerna..

Ätbart

Korv med mos från Sibylla.Choklad är favoritgodiset; ren mjölkchoklad som Marabou eller Fazer Blå. Kexchoklad, original från Cloetta handlar om överlevnad! Chips, till ex med ost & löksmak eller paprika är också gott! (Ett tips för att hålla Penilla på gott humör är att tillhandahålla choklad!)

Mat då? Sibylla har varit stället för favoritmaten sedan Penilla var två år och fick smak för korv & mos på ”Spiks Korvkiosk” i Degerfors. Idag är det Sibylla vid Lasarettsvägen i Trollhättan som får besök ibland, men alltför sällan. I övrigt är italiensk och schweizisk mat absoluta favoriter.

Kakor, bullar, tårta, desserter – you name it. Penilla saknar de gamla goda tiderna med de ”tanter” hon fick hälsa på som liten och som kunde baka sju sorters kakor…

Drickbart

Coca-Cola är familjedrycken, sockerdricka/fruktsoda är alltid gott men i valrörelsen 2002 var det ”penilla.nu-drickan” som gällde! Bortbjuden på middag kan ETT glas vitt vin vara helt okay.
Kaffe är ett nödvändigt inslag två-tre ggr per dag. Varm choklad med vispgrädde är en holländsk tradition som görs i Penillas familj på ett speciellt sätt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>