Politik

IMG_1279_SMALL Grunden för mitt politiska engagemang

Jag har skrivit 122 motioner under mina första fyra år i riksdagen. Ställt några skriftliga och muntliga frågor till statsråd och skrivit många artiklar och pressmeddelanden, liksom träffat många många företrädare för organisationer, företag, myndigheter och enskilda personer i en mängd olika typer av frågor. Jag kan inte tänka mig något roligare eller mer intressant, än detta uppdrag och hoppas på ditt förtroende och din röst även i riksdagsvalet nu i september 2014.

Jag har förmånen att känna många människor med ett enormt engagemang för sin omvärld, nära eller längre bort i världen. Jag har genom dem fått större kunskap och förståelse för många saker och frågor som jag annars kunnat gå miste om! Jag har fått göra intressanta studiebesök, ha givande samtal och fått bestående intryck som jag verkligen inte skulle vilja vara utan.

Jag känner mig så privilegierad över att ha fått vara med om så många saker i mitt liv. Allt har inte varit roligt, långt därifrån, men jag hoppas att jag kunnat dra lärdom av det på något sätt, i jobbet, privat eller i politiken.

Ibland säger folk om politiker att ”det skulle allt vara bra om de som bestämmer hade upplevt det själva, det de beslutar om”. Jag kan hålla med om det i princip – men man ska inte behöva ha varit sjuk för att förstå behoven i vården, eller att behöva ha suttit i fängelse för att förstå att folk behöver bostäder när de kommer ut därifrån, till exempel. Mycket handlar om hur lyhörd man är för människors behov och då behöver man bli visad på det genom just besök på plats, och få verkliga beskrivningar av läget av människor som vet hur det är.

Jag har varit både gift mamma och ensamstående mamma, jag har varit utan jobb korta perioder och haft jobb, jag har varit sjuk och jag har varit frisk. Jag har haft ont om pengar tidvis, ibland har det funnits mer i plånboken. Jag har fått utmärkelser och priser och jag har fått min beskärda del av utskällningar och kritik. Alla erfarenheter har gjort mig till den jag är, på gott och ont. I den livets ryggsäck som vi bär var och en, finns massor av bra saker, men också saker som vi kanske inte ska fortsätta bära, om vi tänker efter.

Jag har alltid drivits av att det finns behov av förändringar i samhället.

Det är många som höjer sina röster för egna intressen, men många andra har inte den möjligheten. Med ideologin i botten för mitt engagemang, kan jag inte låta bli att arbeta för de sämst lottade i samhället. De sjuka, svaga, hemlösa, fattiga, barnen, de äldre – alla de som inte kan tala för sin egen sak. Det ser jag därför som min uppgift att som kristdemokrat göra för dem.

I detta arbete behovs alla – och alla kan bidra till ett bättre samhälle genom att upprätthålla alla människors unika och lika värde där man är och verkar. Att samhället också behöver livskraftiga företag som ger arbete är en förutsättning för vår gemensamma välfärd.

Här kan du läsa om några av mina idéer för ett bättre samhälle inom olika politiska områden och om den kristdemokratiska ideologin. Ett av de viktigare områdena är jämställdhet och om det skrev jag 2012:

https://kristdemokraterna.se/Global/Rapporter_Och_Dokument/J%c3%a4mst%c3%a4lldhet%20som%20%c3%b6vergripande%20princip%202012.pdf

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>