Ekonomi

IMG_1174_SMALL

Socialdemokraterna ställer upp på nästan 90% av Alliansregeringens genomförda reformer, till ex det ”förhatliga” jobbskatteavdraget. Trots att man inte tänker ta bort det vid ett ev matkskifte, så skäller man alltså över detta och säger att ”välfärden har trasats sönder”.

Till detta kommer Vänsterpartiet som vill ta bort RUT-avdraget, förbjuda vinster i välfärden och dessutom bara jobba sex timmar om dagen. Miljöpartiet har en massa skatter på gång, som inte gynnar tillväxt och utveckling över landet; till ex flygskatt och andra fördyrade kostnader för regionalflyget – något som de övriga oppositionspartierna är med på. Feministiskt Initiativs ekonomiska politik är knappt nämnbar – jobba mindre, få mer och ingenting kostar någonting extra. Fantastiskt! :)

Fortfarande behövs nya idéer för att fler ska komma i arbete. Lågkonjukturen som följde på finanskrisen är på väg att gå över, men dess verkan syns ännu och många företag vågar inte anställa.

  • Sänk skatten på miljövänliga drivmedel, och knyt den till infrastruktursatsningar som förbättrar för trafikanterna.
  • Fastighetsskatten har avskaffats, och det är bra, men tyvärr har inte Kristdemokraterna fått fullt gehör för sitt ursprungliga förslagom en kommunal avgift på max 2800 kr per år för vatten och avlopp, vägar med mera. Jag vill att våra alliansvänner lyssnar in de problem som detta skapat för somliga, även om det stora flertalet fått det bättre.
  • Sänk momsen på konferensmat! Varför ska den maten vara enda måltiden där det tas ut 25%??
  • Bättre kapitalförsörjning genom att femårsregeln i 3:12-reglerna ändras så erfarna företagare kan stödja nya med både erfarenhet, kunnande och kapital.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>