Politiska uppdrag inom Kristdemokraterna

Eftersom jag kom med i KDU (Kristdemokratiska Ungdomsförbundet) redan vid 13 års ålder så har jag hunnit med en del uppdrag i den kristdemokratiska rörelsen. Har dock inte fått något uppdrag inomSeniorförbundet ännu, men det kanske är en tidsfråga?

Jag har varit lokalavdelningsordförande för två avdelningar, Degerfors och Kristinehamn, vice distriktsordförande och sekreterare i Örebro-Värmlandsdistriktet och sedan ersättare och ordinarie i KDU:s förbundsstyrelse plus ett antal andra uppdrag inom KDU där kan nämnas att jag var KDU:s representant i Kvinnoförbundets förbundsstyrelse. Jag har varit partiets kontaktperson för KDU i Västra Götaland.

Partiet har gett mig uppdrag på alla nivåer. Jag har varit med i lokala styrelser i Filipstad, Kristinehamn, Huddinge och Trollhättan (där jag var ordförande 1997-2012) och i distriktsstyrelsen i Västra Götaland Norra Distriktet (Norra Älvsborg) har jag varit vanlig ledamot, 2 vice ordförande och distriktsordförande. Där har jag också ingått i den regionala partistyrelsen (Västra Götaland) och i olika arbetsgrupper. På riksnivå har jag varit ledamot i partiets valberedning och Personal- och Organisationsutskott, mentorprojekt och tjänstgjort på riksting, bland annat. Sedan 2011 är jag ordförande för partistyrelsens Fackligt-sociala Råd.

Som riksdagsledamot från och med valet 2010 har jag förmånen att jobba heltid för den kristdemokratiska politiken som riksdagsledamot. Under mandatperioden har jag varit ordförande för en av riksdagsgruppens kommittéer, JEMT-kommittén, med ledamöter och tjänstemän som jobbar med frågor inom NU, AU, FiU, SkU, MjU, TU, och har en mängd uppdrag som följd av mina utskottsuppdrag i Arbetsmarknads- och Näringsutskotten samt Nordiska Rådet. Är även ersättare i Konstitutionsutskottet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>